در دهههای اخیر، مصالح ساختمانی پیشرفت چشمگیری را تجربه کردهاند. یکی از این مصالح نوآورانه، چوب پلی وود است. چوب Playwood نوعی چوب مصنوعی است که ترکیبی از چوب و پلاستیک را دارد. در این مقاله، به بررسی مزایا و معایب استفاده از چوب Playwood خواهیم پرداخت.
چوب پلی وود چیست و چگونه ساخته می شود؟
چوب Playwood توسط فرآیندی به نام “پلیمریزاسیون” ساخته میشود. در این فرآیند، چوب طبیعی را با پلاستیک (معمولاً پلیاتیلن) ترکیب میکنند تا چوب Playwood به وجود آید.
فرآیند ساخت چوب Playwood عموماً شامل مراحل زیر است:
- جمعآوری چوب
- خرد کردن چوب
- ترکیب با پلاستیک
- فرمگیری
- خنکسازی و تنظیم
مقدار و نسبت چوب به پلاستیک در فرآیند ساخت چوب Playwood می تواند متفاوت باشد و به تنظیمات خاص و نیازهای نهایی محصول مرتبط باشد. این فرآیند ساخت، به محصولی با خواص مکانیکی مطلوب و استحکام بالا منجر میشود که به عنوان جایگزینی مناسب برای چوب طبیعی در مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
معایب و مزایای چوب پلاست یا پلیوود چیست؟
مزایا:
- چوب Playwood، به دلیل حضور پلاستیک در ترکیب خود، مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت، آفتاب، حرارت و ترک خوردن به ارمغان میآورد.
- با توجه به مقاومت بالای آن در برابر عوامل مختلف، چوب Playwood قادر است به مدت طولانیتری در برابر خرابی و فرسایش مقاومت نشان دهد. این ویژگی باعث میشود تا هزینه تعمیر و نگهداری به شدت کاهش یابد.
- رنگ دادن چوب Playwood باعث میشود تا آن به شکل یکپارچه و همگن نمایش داده شود و رنگ آن به صورت پایدار حفظ میشود. به عبارتی، دیگر نیازی به رنگآمیزی مکرر نخواهید داشت.
- استفاده از چوب Playwood به معنای کاهش استفاده از منابع چوبی است. این محصول نوعی چوب مصنوعی بوده و باعث کاهش استفاده از چوب درختان طبیعی میشود.
- این محصولات قابل بازیافت میباشند.
- وزن پلیوود پایین تر از چوبهای طبیعی است.
- این محصولات در برابر قارچ، حشرات و خوردگی بسیار مقاوم میباشند.
معایب:
- جذابیت ظاهری: برخی افراد ممکن است با جذابیت ظاهری چوب Playwood در مقایسه با چوب همگنی داشته باشند. این میتواند بر انتخاب آن تأثیر بگذارد.
- انقباض و اتساع: به دلیل ترکیب چوب و پلاستیک در ساختار چوب Playwood، ممکن است در شرایط آب و هوایی متفاوت، با اتساع و انقباض مقدار کوچکی روبرو شود.